Συχνές ερωτήσεις (FAQs)

Οι αιμορροΐδες είναι δομές του αγγειακού δικτύου και αποτελούν τμήμα κάθε φυσιολογικού οργανισμού. Οι αγγειακές αυτές δομές (μαξιλαράκια), βρίσκονται εκεί για να διασφαλίσουν το κλείσιμο του πρωκτού και τον έλεγχο των κενώσεων.  Μπορούν όμως, να προκαλέσουν πρόβλημα όταν αυξάνονται σε μέγεθος ή εμφανίσουν φλεγμονή. Αυτό συμβαίνει όταν τα αιμοφόρα αγγεία στον αιμορροϊδικό ιστό πρήζονται, για παράδειγμα, όταν ασκείται πίεση στον αποδυναμωμένο ιστό κατά την κένωση. Παράγοντες που συμβάλλουν στην εμφάνιση των αιμορροΐδων είναι η παχυσαρκία, η διατροφή, οι ακανόνιστες εντερικές συνήθειες (δυσκοιλιότητα ή διάρροια), η εγκυμοσύνη ή το πρωκτικό σεξ. Οι αιμορροΐδες διακρίνονται σε εσωτερικές αιμορροΐδες που βρίσκονται εντός του πρωκτικού δακτυλίου και εξωτερικές αιμορροΐδες που προεκβάλλουν από τον πρωκτικό δακτύλιο

Υπάρχουν δύο είδη αιμορροΐδων: οι εσωτερικές αιμορροΐδες που βρίσκονται εντός του πρωκτικού δακτυλίου και οι εξωτερικές αιμορροΐδες που προεξέχουν από τον πρωκτό. Οι πρησμένες ή με φλεγμονή εσωτερικές αιμορροΐδες συνήθως προκαλούν λιγότερη δυσφορία, ενώ οι εξωτερικές αιμορροΐδες προκαλούν την πλειονότητα των προβλημάτων σε όσους πάσχουν από αιμορροΐδοπάθεια. Και τα δύο είδη χρήζουν θεραπείας. Παρά το γεγονός ότι οι ίδιες οι αιμορροΐδες δεν είναι επικίνδυνες, ούτε απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή, η ύπαρξη φλεγμονής μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

Υπάρχουν δύο είδη αιμορροΐδων: οι εσωτερικές αιμορροΐδες που βρίσκονται εντός του πρωκτικού δακτυλίου και οι εξωτερικές αιμορροΐδες που προεξέχουν από τον πρωκτό. Οι πρησμένες ή με φλεγμονή εσωτερικές αιμορροΐδες συνήθως προκαλούν λιγότερη δυσφορία, ενώ οι εξωτερικές αιμορροΐδες προκαλούν την πλειονότητα των προβλημάτων σε όσους πάσχουν από αιμορροΐδοπάθεια. Και τα δύο είδη χρήζουν θεραπείας. Παρά το γεγονός ότι οι ίδιες οι αιμορροΐδες δεν είναι επικίνδυνες, ούτε απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή, η ύπαρξη φλεγμονής μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

Ο καλύτερος τρόπος για την αποτροπή των αιμορροΐδων και την πρόληψη της επανεμφάνισής τους είναι η υιοθέτηση υγιεινού   τρόπου ζωής σε συνδυασμό με διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και άσκηση, τακτικές συνήθειες τουαλέτας και σωστή προσωπική υγιεινή. Διατροφή: αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών. Καταναλώνετε αρκετή ποσότητα δημητριακών, φρούτων, λαχανικών και πίνετε πολλά υγρά (όχι αλκοόλ) -συνιστώμενη ποσότητα 1,5-2 λίτρα την ημέρα. Άσκηση: να ασκείστε καθημερινά και στοχεύστε στην απόκτηση υγιούς σωματικού βάρους, καθώς η παχυσαρκία μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης αιμορροΐδων. Συνήθειες τουαλέτας: αποφύγετε την άσκηση πίεσης κατά την αφόδευση και αποφύγετε τα καθαρκτικά, καθώς μπορούν να επιβαρύνουν τις αιμορροΐδες. Περνάτε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο στην τουαλέτα, αλλά ταυτόχρονα μην βιάζεστε με τις φυσικές ανάγκες σας. Πηγαίνετε συχνά στην τουαλέτα και μην αποπειράστε να κρατιέστε. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε δυσκοιλιότητα, κάνοντάς σας να ασκείτε μεγαλύτερη πίεση. Προσωπική υγιεινή: χρησιμοποιείτε κανονικό χαρτί τουαλέτας, σκουπίζετε την περιοχή του πρωκτού μαλακά, αλλά σχολαστικά-από μπρος προς τα πίσω μετά από κάθε κένωση. Επιπλέον, μπορείτε να χρησιμοποιείτε υγρά μαντηλάκια σχεδιασμένα για ενήλικες ή μωρομάντηλα.

Ο συνδυασμός σωστής προσωπικής υγιεινής και τοπικής θεραπείας είναι το κλειδί. Υγιεινή: σκουπίζεστε μαλακά μετά από κάθε κένωση, ώστε να μη τραυματίσετε τον αιμορροϊδικό ιστό. Καθαρίζετε τακτικά την περιοχή του πρωκτού με λίγο νερό (μην χρησιμοποιείτε σαπούνι ή καθαριστικά με άρωμα). Αποφύγετε το ξύσιμο, το οποίο μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να επιδεινώσει την κατάσταση. Σπρώξτε τις αιμορροΐδες που προεξέχουν προς τα μέσα. Θεραπεία: ακολουθήστε θεραπευτική αγωγή για την ανακούφιση (και πρόληψη) της πρωκτικής δυσφορίας και των συμπτωμάτων των αιμορροΐδων.

Οι αιμορροΐδες επηρεάζουν περίπου το 50% του πληθυσμού και εμφανίζονται σε ίδιο ποσοστό σε άνδρες και γυναίκες.

Οι πιθανότητες να πάθετε αιμορροΐδες αυξάνονται λόγω μη τακτικών εντερικών συνηθειών, δυσκοιλιότητας ή διάρροιας, γενετικών παραγόντων, περιορισμένης αθλητικής δραστηριότητας  , δίαιτας φτωχής σε ίνες, εγκυμοσύνης και τοκετού, παχυσαρκίας, ηλικίας, καθιστικής ζωής και πρωκτικού σεξ.

Όχι οι αιμορροΐδες δεν είναι μεταδοτικές. Οι γενετικοί παράγοντες όντως παίζουν ρόλο. Εάν έχετε στην οικογένειά σας μέλη που πάσχουν από αιμορροΐδες, αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσετε κι εσείς.

Οι αιμορροΐδες συνήθως προκαλούν δυσφορία, αλλά δεν είναι επικίνδυνες ούτε απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή. Τα συμπτώματα μπορούν να εξαφανιστούν μετά από λίγες ημέρες, αλλά κάποτε θα επιστρέψουν, συνήθως χειρότερα. Χρησιμοποιήστε το HemoClin για γρήγορη ανακούφιση από τις αιμορροΐδες και την πρωκτική δυσφορία. Συμβουλευτείτε τον ιατρό σας αν έχετε πυρετό, απότομο οξύ πόνο γύρω από την περιοχή του πρωκτού ή εκτεταμένη αιμορραγία κατά την κένωση.

Το HemoClin περιέχει ένα gel που προσφέρει άμεση ανακούφιση από τις αιμορροΐδες, τις ραγάδες και τις πρωκτικές ενοχλήσεις, όπως η ευαισθησία και ο κνησμός. Το ενεργό συστατικό του προέρχεται από το φυτό Aloe barbadensis, πολύ γνωστό για τις θεραπευτικές του ιδιότητες. Έχει μοναδική σύνθεση, περιέχει το βιοδραστικό σύμπλεγμα 2QR, κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, που σταματά την εξάπλωση των εντεροβακτηρίων  και προάγει τη φυσική διαδικασία επούλωσης των ιστών.

Ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ότι η συσκευή εφαρμογής του προϊόντος παραμένει καθαρή είναι να την καθαρίζετε με χλιαρό νερό μετά από κάθε εφαρμογή. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε λίγο σαπούνι κατά τον καθαρισμό της συσκευής εφαρμογής (όμως πρέπει να ξεβγάλετε καλά, διότι η επαφή της ερεθισμένης περιοχής με το σαπούνι ή άλλα καθαριστικά με άρωμα μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω ερεθισμό). Μην χρησιμοποιείτε βραστό νερό στη συσκευή εφαρμογής γιατί μπορεί να παραμορφωθεί.

Το χρώμα του τζελ μπορεί να διαφέρει από διάφανο/ανοιχτό κίτρινο μέχρι ανοιχτό καφέ, λόγω της χρήσης φυσικών συστατικών. Αυτό δεν επηρεάζει την αποτελεσματικότητα ούτε την ασφάλεια του HemoClin σε καμία περίπτωση.