Τι είναι οι Αιμορροΐδες;

Οι Αιμορροΐδες, συχνά ένα θέμα ταμπού, είναι πιο συνηθισμένες απ’ ό, τι θα πίστευε κάποιος.
Οι Αιμορροΐδες επηρεάζουν περίπου το 50% του πληθυσμού και πρόκειται για μία πάθηση που εμφανίζεται εξίσου και στα δύο φύλα.


Οι αιμορροΐδες είναι δομές του αγγειακού δικτύου και αποτελούν τμήμα κάθε φυσιολογικού οργανισμού.

 

Οι αγγειακές αυτές δομές (μαξιλαράκια), βρίσκονται εκεί για να διασφαλίσουν το κλείσιμο του πρωκτού και τον έλεγχο των κενώσεων.


Μπορούν όμως, να προκαλέσουν πρόβλημα όταν αυξάνονται σε μέγεθος. Αυτό συμβαίνει όταν τα αιμοφόρα αγγεία στον αιμορροϊδικό ιστό πρήζονται λόγω αυξημένης πίεσης που ασκείται στον αποδυναμωμένο ιστό.


Οι Αιμορροΐδες δημιουργούν πρόβλημα όταν οι φλέβες γύρω από τον πρωκτό ή το κάτω ορθό πρήζονται και υπάρχει φλεγμονή. Αυτό μπορεί προκληθεί από την πίεση κατά την κένωση. Παράγοντες που συμβάλλουν στην αιμορροϊδοπάθεια είναι η παχυσαρκία, η διατροφή, η χρόνια δυσκοιλιότητα, η εγκυμοσύνη και το πρωκτικό σεξ. Πατήστε εδώ ή πατήστε πάνω στην εικόνα για να μεγεθυνθεί.

 

Υπάρχουν δύο είδη αιμορροΐδων: οι εσωτερικές αιμορροΐδες που βρίσκονται εντός του πρωκτικού δακτυλίου και οι εξωτερικές αιμορροΐδες που προεκβάλλουν από τον πρωκτό.

 

Οι εσωτερικές αιμορροΐδες συνήθως προκαλούν λιγότερο πόνο και πολλοί άνθρωποι δεν ξέρουν καν ότι τις έχουν. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες προκαλούν περισσότερο αισθητά προβλήματα σε όσους υποφέρουν από αυτές.

 

Οι πρωκτικές ραγάδες είναι σχισίματα στο τοίχωμα του πρωκτικού δακτυλίου, που συχνά παρερμηνεύονται για αιμορροΐδες, λόγω των παρόμοιων συμπτωμάτων, που είναι πόνος, κνησμός, κάψιμο και αίμα στα κόπρανα. Οι ραγάδες, καθώς είναι σχισίματα (όχι ασυνήθιστο πρήξιμο) δεν εξωθούνται έξω από τον πρωκτικό δακτύλιο.

 

Οι αιμορροΐδες συνήθως προκαλούν μεγάλη δυσφορία, αλλά δεν αποτελούν κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή.

 

Τα αιμορροϊδικά συμπτώματα μπορεί να εξαφανιστούν μετά από μερικές ημέρες, αλλά τελικά θα επιστρέψουν, συνήθως
χειρότερα από πριν. Η φλεγμονή των αιμορροΐδων, ωστόσο, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές επιπλοκές.

 

Μην περιμένετε πολύ για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα των αιμορροΐδων σας με HemoClin.